dimarts, 30 de juliol del 2019

En marxa KMS XL LUPUS, campanya de micromecenatge per a obtenir finançament per a la recerca i la divulgació del lupus eritematós sistèmic



El ciclista i corredor de muntanya Pep Vega i l’Associació Catalana de Lupus (ACLEG) promouen la campanya de micromecenatge KMS XL LUPUS amb la finalitat de recaptar fons per a la recerca i la divulgació del lupus eritematós sistèmic que es realitza al Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic de Barcelona.
Pep Vega és el creador dels projectes Pedals de Foc i Pedales del Mundo que promouen l’esport i el turisme en bicicleta a tot el món i ara lidera aquesta nova campanya de micromecenatge KMS XL LUPUS que s’uneix a les que ja promou ACLEG des de fa uns anys com STOP LUPUS i Projecte RING. KM XL LUPUS pretén també posar en valor els beneficis de l’activitat esportiva per als pacients amb lupus i altres malalties autoimmunes. 
El lupus eritematós sistèmic (LES) és una malaltia autoimmune que pot afectar a totes les parts i els òrgans del cos i que dona lloc a símptomes molt diversos. La majoria dels pacients amb lupus són dones, de fet es calcula que el pateixen 1 de cada 750 dones a Europa. Actualment és una malaltia incurable però pot tractar-se. Obtenir un diagnòstic pot ser difícil ja que no existeix una prova específica per diagnosticar i pot trigar mesos o anys perquè la seva causa és desconeguda.
El Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic que dirigeix el Dr. Ricard Cervera és un centre capdavanter en l’assistència, la recerca i la docència sobre el lupus on s’han atès més de 1000 pacients amb aquesta malaltia, es lideren projectes de recerca internacionals i cada any es realitzen més de 10 cursos de postgrau presencials o en línia sobre aquesta malaltia, dels que destaquen els cursos internacionals de la Lupus Academy, consorci internacional creat per metges del Servei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada