dissabte, 11 de desembre del 2021

L’Hospital Clínic de Barcelona, en consorci amb l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat, membre de les European Reference Networks (ERN) ReCONNET i RITA

 

El consorci format per l’Hospital Clínic de Barcelona i l’Hospital de Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat ha estat designat nou membre de les Xarxes Europees de Referència per a malalties minoritàries i complexes (European Reference Networks - ERN) ReCONNET i RITA. El Dr. Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic, i el Dr. Jordi Antón, cap de la Secció de Reumatologia Pediàtrica de l’Hospital de Sant Joan de Déu, lideraran l’equip multidisciplinar de l’ERN-ReCONNET i el Dr. José Hernández-Rodríguez, consultor del Servei de Malalties Autoimmunes i coordinador del Programa de Malalties Minoritàries de l’Hospital Clínic, i també el Dr. Jordi Antón, lideraran l’equip multidisciplinar de l’ERN-RITA.

Les ERN són xarxes virtuals que involucren centres sanitaris de tot Europa. El seu objectiu és facilitar la discussió sobre malalties complexes o minoritàries que requereixen un tractament altament especialitzat i coneixements i recursos concentrats. Hi ha 24 xarxes en les quals participen 25 països europeus, més de 300 hospitals amb més de 900 unitats sanitàries i que cobreixen tots els principals grups de malalties.

L’ERN ReCONNET és la Xarxa Europea de Referència en malalties hereditàries del teixit connectiu i en malalties autoimmunes sistèmiques minoritàries i complexes, com el lupus eritematós sistèmic, la síndrome antifosfolipídica, l'esclerosi sistèmica, la malaltia mixta del teixit connectiu, les miopaties inflamatòries idiopàtiques i la malaltia indiferenciada del teixit connectiu. L’ERN RITA és la Xarxa Europea de Referència en vasculitis sistèmiques, malalties autoinflamatòries, immunodeficiències primàries i malalties reumàtiques pediàtriques.

Diversos membres del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic de Barcelona van formar part dels equips promotors d’aquestes xarxes i van contribuir activament a la seva formació i desenvolupament inicial l’any 2017. A partir de l’1 de gener de 2022 lideraran els equips multidisciplinars de l’Hospital Clínic i l’Hospital de Sant Joan de Déu que han estat designats com a membres oficials d’aquestes xarxes.  

Aquesta designació culmina els processos d’acreditació assolits per aquests mateixos equips al llarg de l’any a nivell català com a Unitats d’Expertesa Clínica (UEC) en Malalties Autoimmunes Sistèmiques i en Malalties Autoinflamatòries i a nivell espanyol com a Centros, Servicios y Unidades de Referencia (CSUR) del Sistema Nacional de Salud en Enfermedades Autoinmunes Sistémicas y en Enfermedades Autoinflamatorias.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada