dimecres, 22 de juny del 2016

La Dra. Maria Cinta Cid, nomenada Acadèmica Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya

La Dra. Maria Cinta Cid, Consultora Sènior del Servei de Malalties Autoimmunes de l'Hospital Clínic, cap del grup de recerca en Vasculitis Sistèmiques de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i Professora Associada del Màster en Malalties Autoimmunes de la Universitat de Barcelona, ha estat nomenada Acadèmica Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya en un acte acadèmic realitzat el 7 de juny de 2016. L'acollida va ser portada al terme pel Prof. Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.
En el mateix acte, també va estat nomenat Acadèmic Corresponent el Dr. Vicent Fonollosa, cap de Secció del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona i professor del Màster en Malalties Autoimmunes de la Universitat de Barcelona.
L'Acadèmia fou creada l'any 1770 amb el nom d'Academia Mèdico Pràctica. El 1785 rebé el títol de Reial. Des de la primera Acadèmia hi hagué algunes variacions en el nom. El més clàssic ha estat el de Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona. El Ple de 10 de desembre de 1991 va acordar canviar aquest vell nom pel de Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.
L'Acadèmia ha tingut al llarg de la seva història, des del 1770, més de 350 membres numeraris, pràcticament la totalitat de les grans personalitats de la medicina catalana. Entre els presidents de l'Acadèmia hi hagué personalitats importants no sols de la medicina sinó de la vida ciutadana. Cal recordar-ne com a més significatius els doctors Francesc Salvà i Campillo, que excel.lí en mols camps de la ciència; Bartomeu Robert, professor de medicina interna, el garn consultor del seu temps i alcalde de Barcelona; August Pi i Sunyer, creador de l'Institut de Fisiologia i d'escola aquí i en el seu exili de Caracas; Agusti Pedro i Pons, l'últim gran internista d'una forma de medicina que ja ha canviat. A més d'aquests quatre, altres set presidents també estan en el nomenclàtor de les vies públiques de Barcelona: Francesc Santpons i Roca; Francesc Carbonell i Bravo; Joan Francesc Bahí i Fontseca; Emili Pi i Molist; Salvador Cardenal i Fernàndez; Valenti Carulla i Margenat; Manuel Ribas i Perdigó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada