dimarts, 30 de juliol del 2019

El projecte 3TR (Taxonomy, Treatment, Targets and Remission) aporta 1,5 milions d’euros de la Unió Europea-Innovative Medicines Initiative (IMI) a la recerca sobre malalties autoimmunes que es realitza a l’IDIBAPS, sota la coordinació del Dr. Ricard Cervera, de l’equip de recerca en malalties autoimmunes sistèmiques



El lupus eritematós sistèmic, l’artritis reumatoide, l’esclerosi múltiple, la malaltia inflamatòria intestinal i l’asma seran les malalties objecte d’estudi en el projecte 3TR (Taxonomy, Treatment, Targets and Remission) que promou la Unió Europea a través del programa Innovative Medicines Initiative (IMI). L’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) tindrà una destacada participació a través dels grups de recerca de malalties autoimmunes sistèmiques, amb els Drs. Ricard Cervera i Gerard Espinosa, malalties nefrourològiques i trasplantament renal, amb el Dr. Luis Quintana, artropaties inflamatòries, amb el Dr. Juan D. Cañete, malaltia inflamatòria intestinal, amb els Drs. Julià Panés i Azucena Salas, i neuroimmunologia clínica i experimental, amb la Dra. Yolanda Blanco, amb una subvenció d’aproximadament 1,5 milions d’euros. A través del CIBER de Malalties Respiratòries també hi participarà l’equip d’inflamació i reparació en les malalties respiratòries, amb els Drs. Àlvar Agustí García-Navarro i Rosa Faner.
El projecte 3TR és un ambiciós projecte europeu d'investigació patrocinat pel programa Innovative Medicines Initiative (IMI) de la Unió Europea, que aglutina 61 centres universitaris i 8 empreses farmacèutiques de 12 països europeus, els quals treballaran conjuntament durant 7 anys amb un pressupost de 40,3 milions d'euros procedents d'un consorci públic - privat. La iniciativa té com a objectiu identificar els mecanismes moleculars responsables de la manca de resposta als tractaments, de les recaigudes i de la remissió en malalties autoimmunes, inflamatòries i al·lèrgiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada