dimarts, 30 de juliol del 2019

El Màster Oficial en Malalties Autoimmunes de la Universitat de Barcelona compleix 10 anys amb la formació de més de 200 alumnes




El passat 21 de juny es va cloure la 10a. edició del Màster Oficial en Malalties Autoimmunes de la Universitat de Barcelona, coordinat pel Dr. Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic i de l’equip IDIBAPS Malalties Autoimmunes Sistèmiques.
Un total de 221 alumnes han rebut formació en aquest màster en el conjunt de les deu primeres promocions (2009-2019), els quals procedeixen majoritàriament de diversos països europeus (54 d’Espanya, 37 de Portugal, 8 d’Itàlia, 1 d’Andorra, 1 de França, 1 de Polònia i 1 de Bielorússia) i llatinoamericans (22 de Colòmbia, 20 d’Argentina, 19 de Paraguai, 11 d’Uruguai, 10 de Mèxic, 9 de Perú, 8 d’Equador, 7 de Xile, 4 de Veneçuela, 3 de Brasil, 1 de Bolívia, 1 d’El Salvador, 1 de Costa Rica i 1 de República Dominicana) i 1 d’Egipte.
Aquest és el primer Màster Universitari a Europa que aprofondeix de forma integral en les malalties autoimmunes, relacionant els aspectes bàsics de la autoimmunitat amb els clínics de les malalties autoimmunes, tant sistèmiques com especifiques d’òrgans, que anteriormente només s'havien tractat separadament a nivell universitari. La importància social i econòmica dels pacients amb malalties autoimmunes és notòria i en creixement, per la qual cosa resulta absolutament necessari garantir la seva correcta assistència. Segons dades dels National Institutes of Health (NIH) dels EUA, al voltant del 20% de la població estaria afectada per alguna malaltia autoimmune.
Actualment, aquest màster forma part com a Especialitat del Màster en Competències Mèdiques Avançades de la Universitat de Barcelona i en ell hi participen com a coordinadors d’assignatures i mòduls els Drs. Gerard Espinosa, Maria C. Cid, Josep M. Grau, José Hernández-Rodríguez, Sergio Prieto, Georgina Espígol.Frigolé, Jordi Yagüe, Manel Juan, Juan-Manuel Mascaró, Alfredo Adán, Raimon Sanmartí, José-Alfredo Gómez-Puerta, Jacobo Sellarés, Luis Quintana, Joan Carles Reverter, Dolors Tàssies i Albert Saiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada