dissabte, 26 d’agost del 2017

El Dr. Sergio Prieto, Premi Bartolomé Cabrer de la Societat Catalano-Balear de Medicina Interna a la millor tesi doctoral del 2016




El  Dr. Sergio Prieto, metge especialista del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic que dirigeix el Dr. Ricard Cervera, ha estat guardonat amb el Premi Bartolomé Cabrer de la Societat Catalano-Balear de Medicina Interna a la millor tesi doctoral del 2016. El premi es va entregar en el decurs del XVII Congrés d’aquesta societat científica celebrat a Barcelona els proppassats 4 i 5 de maig de 2017.
La tesi guardonada porta per títol “Afectació de gran vas en l’arteritis de cèl.lules gegants detectada mitjançant tècniques d’imatge: Prevalença, relevància clínica, utilitat diagnòstica i biomarcadors sèrics” i va ser dirigida per la Dra. Maria Cinta Cid, consultora sènior del mateix Servei i líder del Grup de Recerca en Vasculitis Sistèmiques de l’Institutd’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).
La vasculitis de cèl.lules gegants es caracteritza per la inflamació dels vasos supraaòrtics i, molt típicament, de l’artèria temporal (per la qual cosa també es coneix aquesta malaltia com a arteritis de la temporal) i pot produir complicacions greus com ceguesa. Els estudis portats a terme per aquest grup de recerca i inclosos en aquesta tesi doctoral han demostrat que aquesta malaltia també pot afectar l’artèria aorta i produir complicacions dramàtiques com aneurismes i ruptura aòrtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada