dimarts, 4 d’octubre del 2016

Homenatge al Dr. Josep Font en el 15th International Congress on Antiphospholipid Antibodies

El Dr. Josep Font (1953-2006), antic cap del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic, mort prematurament en plena maduresa professional, va rebre un homenatge “In Memoriam” en commemoració del 10è aniversari del seu traspàs en el decurs del 15th International Congress on Antiphospholipid Antibodies celebrat a Xipre del Nord durant els dies 21 a 24 de setembre passat. Concretament, la sessió “Catastrophic antiphospholipid syndrome” va ser dedicada a la memòria del Dr. Josep Font i el Dr. Ronald Asherson (1934-2008), metge d’origen sudafricà que també va estar estretament lligat al Servei de Malalties Autoimmunes com a Professor Visitant.

El Dr. Josep Font va morir a l’Hospital Clínic el dia 26 de juliol de 2006, a l’edat de 53 anys. Havia nascut el 5 de març de 1953 a Barcelona, va estudiar a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona (tot just a 10 minuts a peu de casa seva) i es va especialitzar en Medicina Interna a l’Hospital Clínic. El 1995 va organitzar, juntament amb els Drs. Miguel Ingelmo i Ricard Cervera, el Servei de Malalties Autoimmunes, centre pioner a Europa dedicat específicament a l’assistència clínica, la docència, la recerca i la divulgació d’aquestes malalties.

Un aspecte molt important de la seva vida professional va ser la tasca investigadora, havent contribuït de forma destacada al millor coneixement de malalties complexes com el lupus eritematós sistèmic, la síndrome antifosfolipídica o la síndrome de Sjögren. També va ser un gran divulgador d’aquestes malalties i va editar més d’una dotzena de llibres, com les “Guías de Práctica Clínica para el Diagnóstico y el Tratamiento de las Enfermedades Autoinmunes”. També va organitzar activitats tan destacades com la 6th Internacional Conference on Systemic Lupus Erythematosus, el 5th Meeting of the European Forum on Antiphospholipid Antinbodies o els cursos anuals de postgrau Ten Topics in Autoimmune Diseases and Rheumatology. Però la seva tasca investigadora no es va limitar al món científic, sinó que es va dirigir molt especialment als pacients i va ser un destacat promotor de lAssociació Catalana de Lupus Eritematós Sistèmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada