dimecres, 9 de juliol del 2014

Cent alumnes han efectuat el Màster Oficial en Malalties Autoimmunes de la Universitat de Barcelona en les seves 5 primeres edicions

El passat 20 de juny es va cloure la 5a. edició del Màster Oficial en Malalties Autoimmunes de la Universitat de Barcelona, coordinat pel Dr. Ricard Cervera, cap del Servei de Malalties Autoimmunes de l’Hospital Clínic i de l’equip IDIBAPS Malalties Autoimmunes Sistèmiques. Un total de 100 alumnes han efectuat ja aquest màster en el conjunt de les cinc primeres promocions (2009-2014), els qual procedeixen majoritàriament de diversos països europeus (31 d’Espanya, 11 de Portugal, 2 d’Itàlia, 1 de Bielorússia i 1 d’Andorra) i llatinoamericans (15 d’Argentina, 7 de Colòmbia, 7 de Perú, 6 de Mèxic, 4 d’Uruguai, 4 de Brasil, 4 de Veneçuela, 3 de Paraguai, 1 de Xile, 1 de Bolívia i 1 d’Equador) i 1 d’Egipte.
Aquest és el primer Màster Universitari a Europa que aprofondeix de forma integral en les malalties autoimmunes, relacionant els aspectes bàsics de la autoimmunitat amb els clínics de les malalties autoimmunes, tant sistèmiques com òrgano-específiques, que fins a l'actualitat s'havien tractat separadament a nivell universitari. La importància social i econòmica del pacient amb malalties autoimmunes és notòria i en creixement, per la qual cosa resulta absolutament necessari garantir la seva correcta assistència. Segons dades dels National Institutes of Health (NIH) dels EUA, al voltant del 20% de la població estaria afectada per alguna malaltia autoimmune.
Actualment, aquest màster forma part com a Especialitat del Màster en Competències Mèdiques Avançades de la Universitat de Barcelona i en ell hi participen com a coordinadors d’assignatures i mòduls els Drs. Gerard Espinosa, Maria C. Cid, Josep M. Grau, José Hernández-Rodríguez, Jordi Yagüe, Manel Juan, Juan-Manuel Mascaró, Alfredo Adán, Raimon Sanmartí, Antoni Xaubet, Albert Torras, Joan Carles Reverter, Dolors Tàssies, Francesc Graus i Albert Saiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada